Tutorial penjador shabby chic. Personalitza un racó de la teva llar!


Coneixeu el Shabby chic? És una manera de dir el "rústic pijo" de tota la vida que des de fa uns anys està tan de moda que ho veiem a tot arreu. I, no es per menystenir a la resta d'estils, ens encanta perquè és molt recuqui i queda bé a tot arreu. A més a més customitzar-te les coses i convertir-les amb un rotllet d'aquesta tendència és superfàcil i no gaire car, tenint en compte que totes les coses de manualitats són bastant caretes.

Per a fer aquest penjador tan rexulo vam agafar un palet i vam trencar una de les fustes que tenen, la vam partir sense miraments, no passa res si es desigual, de fet queda més xula. Un cop vam aconseguir la fusta "en brut" amb unes mides més o menys com voliem la vam polir. Primer amb el gra gros i després amb la lija de gra fi o d'aigua, per a que, d'aquesta manera sembli suau com el culet d'un nadó :P

Després la vam pintar amb una base marró. Les pintures que utilitzem són acríliques, personalment ens agrada molt la marca Americana pero qualsevol us anirà bé. Vam donar dues capes. Un cop ben assecades (penseu que la segona capa triga més en eixugar-se, no tingueu pressa!!!) vam agafar cera, una espelma blanca mateix va bé, i la vam refregar per algunes parts de la fusta per tal de decapar-la a posteriori. Després vam pintar amb un segon color, en aquest cas vam escollir el blanc pur. Segons el color de fons i el de sobre haureu de donar més o menys capes. Nosaltres en vam possar 3 per a que no es transparentés per enlloc la de sota. Quan tota la pintura està ben seca és hora d'agafar un paper de lija i anar rascant per els costats on volguem decapar-la.

Decapar és la manera de dir "envellir" algo nou. Simplement es rasca la pintura per els costats on creus que la pintura pot haver saltat amb el pas del temps i deixes entreveure una segona pintura per sota o inclús la fusta original. L'efecte és molt xulo, oi?

Un cop vam treure tota la pintura que voliem per allà on voliem vam agafar el paper d'aigua i vam passar-ho per tota la fusta, així s'aconsegueix que la pintura es suavitzi al tacte i quedi molt gustosa.

Ara és hora de decorar al gust!!! :D Nosaltres vam retallar unes floretes d'uns tovallons i vam afegir-hi unes lletres pintades a mà. També podeu pintar-hi coses, posar-hi segells, enganxar-hi alguna tela xula,...dona per a molt tot plegat. Quan està sec és hora de envernissar, no volem que s'ens espatlli de bones a primeres, no? Aquí va segons el gust: vernís brillant o vernís mate. En aquest cas vam posar un de mate que sembla com si no hi hagués res.


Després queda per triar un parell de penjadors que us agradin, aneu a la ferreteria i trieu-los, sino una altra opció molt xula es comprar poms de calaix o reciclar-los! Nosaltres vam posar un pom blauet que combinava molt rebé i és del Zara Home i després el pom original de la tauleta de nit que vam restaurar. Té molts anys aquest pom i no el podíem deixar perdre així com així ;)


Per darrere es posa per poder-lo penjar i ja està llest per possar-lo a la paret del raconet que hagueu escollit per a mostrar la vostra obra d'art.

Us ha agradat? Teniu algun dubte? Ens encanten els comentaris així que escriu-nos-en un! :P

You May Also Like

2 comentaris

Follow @ptitatelier