Porta fils ideal per a costureres


Ara fa uns dies que no escriviem pero es que tenim tantíssima feina que no trobem el moment de tranquil·litat per poder escriure com Déu mana una entrada al nostre blog. Prometem fer tot el possible per posar-nos al dia amb els nostres projectes abans de Nadal i així començar l'any amb bon peu! ;)


Avui us portem un porta fils que vam dissenyar i realitzar per a una cosidora. Gràcies a ell ara porta tots els fils de cosir en una maleteta ordenats per colors, i el millor de tot es que per triar-ne un només ha d'obrir una cremallera!
Per a fora vam triar una tela de loneta de la col·lecció de teles a metres d'Ikea, a vegades no cal ser tan purista i buscar en llocs recòndits per trobar teles que poden funcionar perfectament en algun dels teus projectes de costura. Aquesta en concret ens va agradar molt per dues raons: primera és de loneta i això vol dir que és una tela prou forta com per a mantenir una rigidesa sense haver d'emprar guates i entreteles que fan que els centímetres es vagin reduïnt mica en mica amb cada costura. Segon perque té el fons blanc i porta un estampat geomètric amb molts colors i això ens dona el joc amb els colors dels fils sense emprar una tela molt farragosa que ens acabaria cansant.

Per dins, com a amants dels topets, no podia faltar una tela lila de topets blancs. Solem utilitzar molt el rosa i el blau, pero ultimament el lila s'està fent un lloc en el nostre atelier! :P

El més difícil de tot va ser aconseguir fixar la mida de cada espai per tal de que totes les bobines de fils capiguessin sense problemes. Com sabeu hi ha bobines de 100m, 250m i després els bobinots que ocupen moltíssim. Per tant vam haver de fer un pre-patró per poder calcular la quantitat de plàstic envinilat que haviem de posar i quanta bossa havia de fer. Com veieu el plàstic no queda pla sino que li hem donat centímetres per a que al omplir-lo no es doni o trenqui.
Fins aquí tot correcte pero per a que sigui pràctic quan es fa el patró s'ha de pensar com es tancarà i com pensem que pots ser la millor manera per a transportar...Coses que moltes vegades totes (sí, nosaltres també) ens ho trobem quan hem acabat la labor: i ara com ho tanco? Doncs bé, nosaltres vam pensar en un format maleteta que es tanca amb 2 snaps (ens declarem fans incondicionals dels snaps!) per tal que fos fàcil d'agafar i transportar vam fer dues nansetes que li donen aquell toc de "maleteta" tan ideal :) 

Què us ha semblat? Vosaltres teniu alguna altra idea o heu fet algun altre tipus de guarda-transporta fils? El volem veure! ;)

You May Also Like

0 comentaris

Follow @ptitatelier