Estampant teles

by - 13:00


Si voleu una tela diferent, que només sigui vostra, podeu estampar-ne una amb segells. I per a més exclusivitat inclús us podeu fer els vostres propis segells amb una gúbia i una planxa de goma o inclús amb gomes d'esborrar. A l'hora de comprar les tintes fixeu-vos que posi que serveixen per a tèxtils. No totes les tintes accepten varis suports (i menys els de tèxtils).

Com fer-se un segell.
Primer de tot necessitareu gomes d'esborrar (de la mida que voleu el segell), llapis, paper vegetal, un joc de gúbies o un cúter-visturí.

Dibuixeu o calqueu el que voleu que sigui el vostre segell amb el llapis sobre el paper vegetal. Un cop dibuixat posseu-lo damunt la goma al revés, es a dir, la part on heu dibuixat que quedi sobre la goma. I amb cura passeu l'estrem del llapis per on heu dibuixat, de manera que al aixecar el full veureu que el dibuix s'ha quedat imprés sobre la goma. 

Heu de pensar, quan dibuixeu, que hi haurà una part que quedarà amb el color de la tinta i una que no, per tant tingueu molt clar què voleu a color abans de possar-vos a modelar el segell.

Ara es l'hora d'agafar les eines per perfilar el nostre segell. Si ho feu amb un cúter serà igual que amb les gúbies pero haureu d'anar amb més compte. Mentre que si ho feu amb un joc de gúbies haureu d'anar canviant-les per treballar millor. La primera que heu d'utilitzar és la més petita (o estreta), repasseu el dibuix i buideu tota aquella goma que no necessitareu.

Un cop acabat de repassar és l'hora de la gúbia plana, amb la qual aplanareu el segell i repassareu tot el que la primera gúbia ha deixat "embrutat". Després torneu a possar la gúbia petita si necessiteu retocar o donar els últims detalls (quant més apreteu la gúbia més goma treurà).

Us aconsello que comenceu amb algun dibuix senzillet i mica en mica ja veureu com aneu pujant de nivell fins a aconseguir segells magnífics!

Si queréis una tela diferente, que sólo sea vuestra, podéis estamparla con sellos. Y para mas exclusividad incluso podéis crearos vuestros propios sellos con una gubia y una plancha de goma o con gomas de borrar. Cuando vayáis a comprar las tintas fijaros bien que ponga que sirven para tela. No todas las tintas aceptan varios soportes (y menos las telas).

Como hacerse un sello.
Primero de todo necesitáis gomas de borrar (del tamaño que queráis el sello), lápiz, papel vegetal, un juego de gubias o un cúter-visturí.

Dibujad o calcad lo que queráis que sea vuestro sello con el lápiz sobre el papel vegetal. Cuando lo tengáis dibujado ponedlo encima de la goma al revés, es decir, la parte donde habéis dibujado que quede sobre la goma. Y con cuidado passad el extremo del lápiz por donde habéis dibujado, de manera que al levantar el papel vegetal veréis que el dibujo se ha quedado impreso sobre la goma.

Debéis pensar que, cuando dibujéis, habrá una zona que quedará con el color de la tinta y otra que no, así que tened muy claro qué queréis a color antes de poneros a modelar el sello.

Ahora toca coger las herramientas para perfilar nuestro sello. Si lo hacéis con un cúter será lo mismo que con las gubias pero tendréis que ir con más cuidado. Mientras que si lo hacéis con un juego de gubias tendréis que ir cambiándolas para trabajar mejor. La primera que tenéis que usar es la más pequeña (o estrecha), repasad el dibujo y vaciad toda aquella goma que no necesitareis.

Cuando finalicéis es la hora de la gubia plana, con la que aplanareis el sello y repasareis todo lo que la primera gubia ha dejado "sucio". Luego volvéis con la gubia pequeña si necesitáis retocar o dar los últimos detalles (cuanto más apretéis la gubia más goma va a quitar).

Os aconsejo que empecéis con algún dibujo fácil y poco a poco ya veréis como vais subiendo de nivel hasta conseguir crear unos sellos magníficos!

You May Also Like

0 comentaris

Follow @ptitatelier