Felicitats amor!!

by - 9:47

Avui és un dia molt especial i per a cel·lebrar-lo que millor que unes galetetes amb forma de cor superbones??!!!!?? I perquè volem que algun dia sigui igual d'especial us escribim la recepta, ja ens enviareu fotos si les feu!

Ingredients galeta
300 grs. mantega, 1 tassa de sucre, 2 ous, 1 culleradeta d'essencia de vainilla o canela i 5 tasses de farina.
El·laboració
Amb una batidora es bateix la mantega fins que quedi cremosa, es va afegint el sucre, mentre es continua batent, els ous i la vainilla o canela. Un cop tenim una pasta homogènia, es va afegint la farina (arribarà un punt que s'haurà de anar barrejant amb les mans. Es posa farina fins que quedi una pasta fàcil de manipular i que no s'enganxi als dits.
Amb la ajuda d'un corró s'exten la pasta sobre una superficie fina i enfarinada de manera que quedi aproximadament com mig centímetre de gruixuda. Amb motlles es tallen les formes* de les faletes i es posen sobre una safata antiadherent amb paper vegetal (així no s'ha d'untar mantega a la safata).
Es posen al forn, precalentat a 180ºc, uns 20 minuts o fins que estiguin dauradetes.
*per a fer els cors, s'agafa un got com a motlle de forma i es fan cercles, després es talla un triangle en un dels costats del cercle i a la part contraria es talla com si s'inscribís un rombe. S'arrodoneixen les puntes.
Per a fer decoracions (foradets) amb un escuradents es va clavant sobre la massa i es fa la imatge desitjada.

Ingredients glacejat

1 tassa sucre glass, 1 cullerada de llet, 1 cullerada d'essencia de vainilla transparent o d'algun licor transparent (rom per exemple), colorants (optatiu).
El·laboració
En un bol es barregen els tres ingredients fins que quedi una massa homogènia, com una crema. Aquesta massa serà de color blanc un cop s'asseca, per a fer colors, s'afegeix colorant alimentari i es barreja bé.
Amb un ganivet d'untar, si va possant el glacejat amb cura. És més fàcil quan la galeta encara no està freda del tot (pero no recèn sortida del forn). Es possa algun topping de decoració (virutes de colors, coco rallat,..) i es deixa refredar.

Bon appétit!

You May Also Like

0 comentaris

Follow @ptitatelier